Дъжд и 15 градуса до края на седмицата

Вижте още

В четвъртък ще се създаде нова валежна обстановка, свързана с преминаването на бавноподвижен средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и с повсеместни валежи от дъжд над цялата страна. След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни – между 35 mm и 50 mm, в отделни райони – до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, предаде БГНЕС.

В четвъртък е обявен оранжев код за 4 области на Западна България  София-град, София-област, Пернишка и Кюстендилска. Причината – значителните валежи от дъжд, примесени със сняг.  В тези области се очакват количества на валежа 35-50 mm, на места може и повече.

7 области в Централна и Южна България също са с оранжев код, а 13 области в Северна България са с жълт код заради интензивни валежи от дъжд. Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5 – 7 в западните райони до 10 – 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг. За София максималната температура ще бъде 5-6 градуса, по Черноморието 12-14, в северните райони 8-10 градуса, в Южна България също между 7 и 10 градуса. В петък валежите продължават, температурите остават между 7 и 10 градуса, само по Черноморието ще достигнат 15 градуса.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни