Радев дълго време изнасилваше представата за действията на президента

Вижте още

Президентската кампания започва по познатия начин – с послания от рода на това какво не харесваме, а не на това какво искаме и харесваме. За мен това е темата, която е по-удобна на досегашния обитател на „Дондуков“2 /действащият президент Румен Радев – бел. ред./, тъй като той натрупа самочувствие и ресурси именно в конфротационна среда, която виждаме, че в последните изяви вече доста се принизи дори до някакво махленско ниво. 

Това заяви психологът Росен Йорданов пред БНТ.

Когато някой започне да Ви говори какво не искате – това е абсолютен анонс за манипулация – никога не е нещо по-различно. Започне ли да се акцентира върху черното и негативното винаги има задна мисъл за манипулация, категоричен е Йорданов.

Според него трябва да се различават рационалните от ирационалните послания.

Повечето хора трябва да знаят, че колкото и да вярват, че те са господари на своите преценки и избори, че всъщност човешкият мозък е податлив на изключително много когнитивни отклонения, отклонения в познанието, които са системни и доказани научно. Така например сме много по-склонни да помним лица отколкото други части на тялото, да помним емоционалното изражение и послание на човек от думите, помним повече за какво е ставало дума най-общо, отколкото подробности.

Когато някой се опита да въздейства /с послания като почтеност/ бел. ред./ върху публиката, означава, че той се опитва да се скачи с тези заблуди и повечето хора ще бъдат подвластни на начина, по който се води кампанията, смята Йорданов.

По думите му Румен Радев дълго време е изнасилвал представата затова какво трябва да прави един президент.

„Напоследък отидохме малко повече към бон тона. Част от апологетите на г-н Радев започнаха да се държат малко по-обрано в студията“, посочи Росен Йорданов.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни