Абсурдно е Петков и Василев да дават индулгенции за почтеност

Темата за почтеността я наложиха двама души, за които в момента, от това, което излиза за тях, най-малко може да се сложи това определение

Вижте още

Темата за почтеността я наложиха в момента в обществото двама души, за които в момента от това, което излиза за тях, най-малко може да се сложи това определение.

Така журналистът Валерия Велева коментира пред БНТ темата за почтеността, която се налага в предстоящите избори, визирайки проекта на бившите министри на икономиката и на финансите в служебното правителство на Румен Радев – Кирил Петков и Асен Василев.

Припомняме, че за Петков има съмнения, че е станал министър, докато е имал двойно гражданство – нещо, което конституцията в България забранява, а името на Василев лъсна с офшорна фирма в досиетата „Пандора“.

Изразители на този нов морал и почтеност са хора, които нарушават конституцията, които са написали декларация с невярно съдържание, продължават да лъжат и да манипулират, партньорите им ги смятат за измамници.

Според Велева обществото трябва да бъде много сензитивно към цялото това поведение.

Вкарването на този проект, който се роди в основата на държавните институции, в основата на президентството, в служебното правителство – там се случи. И да влезеш с амломба, че ти си почтения, че ти ще търсиш почтени и ти ще раздаваш индулгенции за почтеност – това просто е абсурдно, смята журналистът.

Какво направиха те – нещо промениха ли? Махнаха ръководството на ББР и сложиха друго ръководство. Това, което те си слагат като брошка – че са актуализирали бюджета – той беше променен от парламентарните сили, категорична е Велева.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни