Мениджърки човешки ресурси дебнат за програмисти в Тиндър

Вижте още

Още през 2019 г. известният ИТ специалист Владимир Цветков казва:

„HR хора които търсят таланти ползват приложения за запознанства. Защото особено в ИТ индустрията, където търсенето е голямо, а специалистите са доста по-интровертни, от математически гимназии е много по вероятно да ползват приложения, когато търсят връзка“

Пандемията затруднява както намирането на интимен партньор, така и набирането на персонал. Освен че хората са несигурни и отлагат смяната на работодателя ,така и срещите с потенциални служители се оказват по-трудни.

И в същото време търсенето на програмисти и ИТ специалисти се ускорява. Само през все още незавършилата 2021 година са отворени почти 30 000 нови позиции за програмисти. И приложенията за запознанства се оказват най-лесното средство за установяване на (понякога непотърсена) комуникация.

Не е тайна, че агенциите за подбор на персонал се изхранват главно от сключването на сделки върху програмисти. Обикновено бонусите и комисионните са върху процент от заплатата, а в ИТ сектора заплатите в момента са най-високи. И на бизнеси като туризма и транспорта се гледа по-скоро, като на помощни.

Притиснати до стената HR-ките прибягват до нетрадиционни методи, като търсене на персонал в сайтовете за запознанства. Както се шегуват от бранша „Ако си индиец – всеки сайт е сайт за запознанства. Ако си HR – всеки сайт е сайт за набиране на персонал“.

Програмистите от друга страна никога не пропускат да отбележат професията си в платформи като Tinder и OkCupid тъй като това драстично увеличава шансовете им за намиране на партньор (особено ако са мъже). И така се превръщат в лесна плячка на агресивни HR-ки. И се стига до конфузни ситуации в които вместо на романтична среща се оказваш на презентация на поредната ИТ компания. Понякога се оказва проблем, че мъже които въобще не са програмисти се обявяват за такива, за да привличат жени – което води до най-конфузните ситуации.

Вероятно тактиката работи, след като тенденцията се засилва. А някои вероятно намират и любовта.

1 COMMENT

guest
1 Коментар
Стари
Нови Най-одобрявани
Inline Feedbacks
View all comments
и така

И така – който му се ебат HR-ки да се пише програмисче в тиндъро

Последни