С контракоментар Бойко Борисов закопа Румен Радев

Стефан Цанев, Теодосий Спасов, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, проф. Румяна Коларова и Богдана Карадочева са в Инициативния комитет

Вижте още

Ректори на 12 университета, Стефан Цанев, Теодосий Спасов, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, проф. Румяна Коларова и Богдана Карадочева са част от Инициативния комитет, който подкрепя проф. Анастас Герджиков, съобщи БНТ.

Така ли е казал – вече си изпуска /вероятно щеше да каже нервите, но се спря – бел. ред./. Това бяха първите думи с които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешните думи на президента Румен Радев по повод подкрепата, декларирана за кандидатурата на ректора на СУ „Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за  президент от най-голямата дясна партия у нас.

Борисов направи коментара по време на посещението си на изложба на бившия културен министър Вежди Рашидов.

Познавам го Радев – той не е такъв смелчага, че да говори за мен, че се крия, не е такъв страшавел – знаете какво е страшавел. С Бойко Рашков са страшни – крием се под поли, рокли, надзъртаме, а той смелчагата к`во му е. Само да внимава Деси /бел. ред. – втората съпруга на Радев/ какво му казва, защото там е по-друга ситуацията, иронизира Борисов.

Аз се занимавам с важни неща – за духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори. А и той понеже все под пола, с баджанаци…. Ние имахме 2-3 кандидатури. Преди десетина дни Краси Вълчев/ бившият министър на облазованието – бел. ред/ дойде и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков. На нас ни трябва мир, на нас ни трябва образование, на нас като на нация ни трябва и смирение. ректорът на ректорите – какъв по-голям обединител може да се намери, попита риторично Борисов.

Той влезе в хипотезата, според която той е опонента на Радев.

Да приемем, че Радев е прав – излизаме аз и той, и разделяме държавата и народа на две – дали ще е 60 на 40, 50 на 30 – един Господ знае. Марзим се, не се обичаме. Мен ме интересуват парламентарните избори  – социологията засега е добра, заключи Борисов.

И прогнозира:

Мисля, че на другите избори – президентските хората ще предпочетат един умен, красив, образован, спокоен, нормален, добър човек пред диктатор.

Проф. Анастас Герджиков сам ще избере кандидатурата си за вицепрезидент, а учредяването на инициативния комитет ще стане тази неделя.

Борисов обясни, че Герджиков е избран пред две други кандидатури – тази на бившия вицепремиер Томислав Дончев и на кмета на Бургас Димитър Николов.

4 COMMENTS

guest
4 Коментара
Стари
Нови Най-одобрявани
Inline Feedbacks
View all comments
Георги

Най после нормален избор .Желая му късмет и здраве на професор Герджиков.

Стоян Минков

Какъв по добър политик може да намерим от Б. Борисов? В името на народа е готов да легне и да направи мост между хората!?

Танчева

Добър избор,ще гласувам за проф. Герджиков!

прорамиста

Бойко Борисов е най-тъпото парче някога появвало се в българската политика. Така и не обясни откъде са му пачките и кюлчетата.

Последни