Не може виден антиваксър като Кацаров да убеждава за ваксинация

Вижте още

Няма как човек, който е виден антиваксър, да убеди хората да се ваксинират. Преди да стане министър, г-н Стойчо Кацаров говореше по различните студия, че няма вирус и няма смисъл от маски. Именно затова му искахме оставката. Това заяви пред Нова тв председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Дадохме 10-дневен срок, за да се запознаят новите министри с поредните писма, които написахме. Стана ясно, че няма икономически мерки за бизнеса, въпреки всички обещания. Единствената мярка 60/40 сега е направена по начин, по който само държавните дружества може да се възползват. С идването на служебния кабинет мярката беше трансформирана. Преди от нея можеха да се възползват бизнеси с 20% спад на оборота спрямо 2019 г., сега могат само тези с 40% спад. Такъв спад повече от един месец означава фалит. Разходите са в пъти по-големи в сравнение на 2019 г. заради поскъпването на горивото и тока, посочи Алибегов.

По думите му те никога не са били съгласни да работят само с ваксинирани клиенти.

Не може да работим единствено с имунизирани поради ниския брой вакксинации. Ако ще се въвеждат такива мерки, трябва да са за всички в търговията. Ако стане така, трябва да може да се допускат и клиенти с отрицателен COVID тест, коментира Алибегов.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни