Петър Стоянов: Никой не ме е канил за кандидат-президент!

Вижте още

Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Това заявява президентът 1997-2002 г. Петър Стоянов в официалния си сайт по повод вероятността да е  кандидат на ГЕРБ-СДС за президент.

Вчера Тома Биков от ГЕРБ заяви, че името на Стоянов е сред възможните.

„Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин“, казва Стоянов.

„Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания. Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество“, заключава той.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни