Тома Биков към ИТН: Вече не сте готини, вече сте токсични!

Вижте още

Поредни скандали в парламента за актуализацията на бюджета. Кавгите продължиха над 2 часа.

Причината – датата, от която парите на възрастните хора да бъдат актуализирани – от 1 октомври или от 25 декември. Според решението взето вчера на Бюджетна комисия освен добавката от 120 лева, актуализиране на пенсиите ще бъде направено, но чак от 25 декември, когато се очаква да има следващо правителство.

БСП и ГЕРБ настояха и двете да влязат в сила от октомври.

„Вие надминахте и най-уродливите практики на ГЕРБ – те никога не са си позволявали на трето гласуване да вкарват трети доклад“, възмути се Георги Свиленски /БСП/ от трибуната.

Александър Ненков от ГЕРБ обвини в лицемерие финансовия министър Асен Василев, който в актуализирания бюджет е заложил актуализация от 1 октомври, а вчера се отметнал с датата – 25 декември.

„Ваша е отговорността, поемете си я, от 1 октомври нека пенсионерите да получат своето очаквано актуализиране, а не това, което правите в момента, това е много лицемерно. Вие го правите от края на годината, когато най-вероятно ще има друго правителство, господин Василев. Това е истината“, отсече Ненков.

„Сега с процедурни хватки и пренаписано от бюджетна комисия предложение се иска да се лишат пенсионерите с минимална пенсия от едни 490 лв., да им се даде 70 лв. по-малко и да не им се преизчислят пенсиите“, обяви Георги Гьоков от БСП.

Той подозира, че ако датата бъде променена от 1 октомври на 25 декември, преизчисляването на пенсиите ще бъде само за 5 дни, а с приемането на бюджета за следващата година може да се реши да отпадне изобщо.

„Защо очаквате подкрепа за Вас – защото сте по-готини. Свърши това време – вече не сте по-готини. Вие вече сте токсични“, обърна се към партиите на промяната Тома Биков.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни