Василев: Татяна Дончева предложи 500 k да свалим Йорданов

Вижте още

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 тв, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишла в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа и това го има заснето от камерите пред офиса.

„Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, когото наричаше го „трубадур на Илия Павлов“ и зад него стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо… Каза как сценаристите са тамагочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата, от едната страна го дърпал Доган, а от другата Орлин Алексиев“, разказа Василев. Разговорът между двамата продължил около 2 часа.

Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място, посочи Василев, а в разговора зам.-председателката на парламента обидила много от действащите политици, сред които и коалиционния си партньор адвоката Николай Хаджигенов.

„Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе**с с три деца и бил действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви (към Тошко Йорданов – б.а.) отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия, и тогава ще се работи добре“, разказа още Василев.

Той предположи, че Дончева е говорила и с други депутати с „лидерски качества“ и поискала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН. „Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева“, каза още Василев, защото Дончева заявила в разговора между двамата, че председателката на НС „нямала кураж да се пробва“ да отцепи 20-30 депутати.

„500 k“ е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но в последствие задраскала името й.

Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек за подкуп.

„Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма как да стане“, добави депутатът от ИТН.

„Задкулисието не са партии, не са ГЕРБ, нито ДПС, а определени личности. Трябва да търсим личностите в партиите, които да ни подкрепят, а не да анатемосваме цели партии. Аз Дончева вече не съм я поздравил, макар че тя имаше моето уважение в парламента“, каза още Василев и се запита откъде Дончева има половин милион лева. Тя обяснила как Слави бил управляван от 10 митични фигури, които му дърпали конците и защо хората я наричали „мултак“.

Скандалът с подкупването на депутат от ИТН се разпали след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

На листчета тя „драскала“ числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като „пълни бълнувания“ определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред националното радио.

„Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката…“, коментира тя и пред БНР.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни