COVID-19 снижава интелигентността с 3%, като при оловно натравяне!

Вижте още

Очаква ни тежка есен заради ниското ниво на ваксинация у нас. Това заяви математикът и преподавател в Нов български университет Лъчезар Томов пред Нова тв.

Между 40 и 50% ваксинирани дават в пъти по-малко хоспитализации, а у нас имунизираните са едва 16%. Ако нивото на имунизации остане 100 000 души на месец, е възможно броят на смъртните случаи от коронавирус следващата година да достигне до 35 000, коментира Томов.

Той е категоричен, че рискът от усложнения след ваксина е в пъти по-малък от този след преболедуване.

Има 13 починали деца, каза още математикът.

Ваксините срещу коронавирус са много по-безопасни от тези, които са ни слагали като деца. Във ваксината срещу варицла, има едно към 10 000 възможност за увреждания. При тях вероятността от усложнения са едно на милион – по-лесно е да те удари гръмотевица. Според изследване в Германия при50 % от хората преболедуването на коронавирус снижава коефициента на интелигентност с 3%.

Според Томов политиците у нас не са дали пример с ваксинацията, единствено премиерът Бойко Борисов го е направил, макар и късно.

Той даде пример със ситуацията в Русия, където вълната е започнала през юни, пикът е достигнат през юли, но тя продължава вече втори месец.

Проблемът е, че тази вълна има дълга опашка, което означава много починали. Всичко зависи от мерките, които ще се вземат. Но без 5 милиона ваксинирани не може да очакваме вирусът да си отиде, подчерта Томов.

По думите му Делта вариантът е много по-различен от уханския. При първоначалния вариант на вируса един човек е заразявал трима, а сега един заразява 10.

Според изчисленията на Томов при  100 000 активни случая в страната ще са необходими между 15 000 и 19 000 болнични легла.

Който не иска да се ваксинира, напуска или отива да преподава онлайн. Когато работиш с хора, имаш не само права, но и задължения. Задължението да предпазиш околните. Ваксинирането на всеки държавен служител трябва да е задължително, смята математикът.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни