Новите мерки: Без събори, фестивали и детски центрове!

Вижте още

Нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса ще бъдат официално обявени до края на деня, съобщиха на брифинг в здравното министерство.

Те ще са в сила от 7 септември до 30 октомври.

„Няма място за паника, но ситуацията е сериозна. Ниският процент на ваксинация налага да предложим нови мерки“, посочи министър Кацаров.

Провеждането на присъствени занятия в образователни центрове се допуска само при спазване на дистанция и носене на маски.  Преустановяват се посещения в детски центрове и други места на закрито с присъствието на деца. Преустановява се провеждането на събори, фестивали и други масови прояви.

Семинари, конгреси и симпозиуми могат да се провеждат при 30 % от капацитета на помещението и до 30 участника.

Провеждането на изпити и конкурси се допуска при капацитет до 30 процента и 30 участника в помещението, с носене на защитни маски. Провеждането на присъствени групови занятия се допуска при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и до 10 души в помещение

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в часовия интервал от 7 до 22 часа при отстояние от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседните маси, не повече от 6 души на една маса и носене на маски от персонала.

Посещенията на кина, театри и концерти се допуска до не повече от 50% от капацитета, при само седящи места и задължително носене на маски.

Посещенията на музеи и галерии се допуска при не повече от един човек на 8 кв.м. и с носене на маски
Провеждане на спортни занимания на закрито се допуска само без публика.

Фитнес центрове работят при 30 процента от капацитета. В спортни зали и клубове са разрешени само за индивидуални посещения, с физическа дистанция и при намален капацитет.

Посещенията в балнеосанаториуми се допускат при 30 процента от капацитета и график за индивидуално ползване на услугите с носене на маски.

Събитията от частен характер – сватби и кръщенета – се състоят при ограничаване на броя на присъстващите.

Работодателите трябва да организират работния процес с работа от разстояние, а където е възможно да се допуска присъствена работа на най-много 50% от персонала.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни