Президентството хвърля всички ресурси за нов политически проект

Вижте още

Действащият министър-председател заяви, че би подкрепил новия политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев и би се включил в него. Няма как това да са спекулации. Стефан Янев няма как да кихне без Румен Радев. Така че нещата са координирани – тества се общественото мнение, а и се вижда, че нещата са в напреднала фаза в изграждането на партийни структури и среща с хора от страната. Това заяви бившият началник на кабинета на Румен Радев и политолог Калоян Методиев.

Според него проектът е сигурен и с думите си министър-председателят е потвърдил за съществуването му. Единственият вариант той да не се случи, е ако „не се уплашат нещо“, счита той.

„Зависи от куража на президента“, коментира Методиев.

Президенството ще хвърли всички ресурси, за да се реализира този собствен проект. Ще вземат хора освен от ДБ и БСП и от хората на ИБГНИ.

Според него ИБГНИ са приключили, след като два пъти им се усмихнало щастието да влязат в парламента.

„Няма кой да работи за такъв проект и да ги подкрепя логистично“, отсече политологът.

По думите му причината за невлизането в бъдещия парламент на ИБГНИ  е и поведението им в парламента.

„Тази нестабилност и фракционерство, а и това че бяха най-кресливите, а са най-малките. В крайна сметка всяка формация трябва да знае собствената си тежест и да я отстоява“, обяви бившият шеф на кабинета на президента.

„Много е странна комбинацията – отива към политичеки Франкещайн“, категоричен е Методиев

Според него обаче най-малко ще са щетите за БСП и най-много за ДП.

„Ще се търси подривно вземане от всички места и националистически вот. Това е причината президентът  да тръгне на конфронтация с ДПС – прословутия разговор с Карадайъ при който президентът го запита „Коя е Вашата родина-майка“ бе инспириран от това да се генерира националистически вот.

По негова информация се привикват хора по места от ДБ и от БСП.

Страната е в политическа криза и за 3-ти път за 6 месеца отиваме на парламентарни избори – няма по-притеснително от това, защото от политиката зависи всичко останало в държавата – и здравеопазване, контрол на границите и икономика.

Според него хората на Христо Иванов и самият той се все повече се държат като войниците от Втората световна война, които знаят, че има газ при окопите и в един момент са тичали безразборно с пушката по всички посоки, без да знаят по кого стрелят и накъде са тръгнали.

Не може в рамките на 2 седмици да кажеш, няма да говоря с БСП, ще говоря с БСП, няма да подкрепям мандат на ГЕРБ, ще подкрепя ГЕРБ ако Борисов се оттегли, .подкрепяме правителство с министри на президента Радев – тоест нещата при тях са отвъд предвидимостта, категоричен е политологът.

Българският народ е уморен, объркан от тази политическа ситуация – трябва да му създаваме по-малко стрес, така че най-разумно е да има избори 2 в 1 – това е вариантът, който е най- евтин и спокоен за българското общество, смята Методиев.

Според него служебното правителство е най-безконтролната власт в целия свят и служебните пълномощия са били надхвърлени много пъти.

По думите му повече хора биха отишли да гласуват ако изборите са 2 в 1.

И предишният, и този парламент бяха до голяма степен лакмус. Видя се Видя се кой е подготвен политически, Политиците си личат в кризисна ситуация – вижда се кой е спокоен, кой е уравновесен, от кого може да се очаква нещо конструктивно. Това беше продължаваща стратегия на Корнелия Нинова по време на преговорите, които минаха в спокоен тон.

Така Методиев отговори на въпроса носи ли политически дивиденти на социалистите поведението им по време на двете несъстояли се правителства.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Последни